Sanayileşmek, en büyük milli davalarımız arasında yer almaktadır. Çalışması ve yaşaması için ekonomik elemanları memleketimizde mevcut olan büyük, küçük her çeşit sanayii kuracağız ve işleteceğiz. En başta vatan savunması olmak üzere, ürünlerimizi değerlendirmek ve en kısa yoldan, en ileri ve mutlu Türkiye idealine ulaşabilmek için, bu bir zorunluluktur.
M. Kemal Atatürk

LINKLER

Milli Eğitim Bakanlığı

MEGEP Projesi

ÖSYM

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümüne ait labratuarlar;

- Multimedya Laboratuvarı
- Programlama Laboratuvarı
- Elektrik - Elektronik Laboratuvarı
- Mikro İşlemciler Laboratuvarı
- Fabrika Otomasyon Laboratuvarı
- Mekanik Laboratuvarı

Bölümümüz, hükümetimiz ile Japon Hükümeti arasındaki teknik işbirliği anlaşmasına dayalı olarak Japon Uluslararası İşbirliği Teşkjilatının desteği ile okulumuzda açılmıştır.

Amacı; bilgisayar, elektronik, mekanik, hidrolik, pnömatik ve elektronik kumanda uygulamalarında çalışacak teknik ara eleman yetiştirmektir.

9. Sınıf

- 9 Sınıf eğitim programıyla aynı eğitimi alırlar.

10. Sınıf

- Sınıflar Elektrik - Elektronik, Mekanik, Teknik Resim derslerini ortak olarak görürler.
- Bu derslerin içeriği aynıdır ve modern laboratuarlarda eğitim verilmektedir

11. Sınıf

- Bölüm Mekatronik ve Endüstriyel Kontrol olarak ikiye ayrılarak eğitimine devam eder.
- Endüstriyel Kontrol Dalı Öğrencisi Bilgisayar Programlama(Bilgisayarlı Kontrol), Bilgisayar Ağları, Bilgisayarlı Devre Tasarımı, Analog Sinyal İşlemleri derslerini almaktadır.

Mekatronik Dalı öğrencisi ise Bilgisayar Destekli Çizim (CAD), Hidrolik ve Pnömatik, Bilgisayarlı Kontrol ve Mekaniğin kullanılarak devre tasarımlarının yapılması derslerini almaktadır.

Bilgisayarlı Kontrol ve Ardışık Kontrol dersleri ortak dersleridir.

12. Sınıf

- Endüstriyel Kontrol dalı İnternet Programcılığı ve Güvenliği Dijital, Mikro Denetleyici Uygulamaları, Bilgisayar Ağları derslerini alarak Modern Teknolojiye sahip fabrika ve laboratuar ortamlarında tüm çalışmaların uygulamalarını tatbik ederler.
- Mekatronik dalı Öğrencisi Fabrika Otomasyon Teknolojileri, Otomatik Üretim (CAM) Teknolojisi, Bilgisayar Kontrol Sistemleri, Scada Sistemleri, Teknik İngilizce derslerini almaktadır.

4 yıl boyunca Anadolu Teknik Liseleri Bütün Kültür Derslerini Görmektedirler.